La Rotonda o Torre Andreu és un edifici d’estil modernista de Barcelona. Disposa d’un visible templet a dalt de tot (la “rotonda” d’on treu el nom). Visita obligada en la Ruta del Modernisme.

La Rotonda o Torre Andreu

Fou construït, per encàrrec del doctor Salvador Andreu, l’any 1906 per Adolf Ruiz i Casamitjana; i ampliat el 1918 per Enric Sagnier. És troba a l’avinguda del Tibidabo, al costat de la plaça de John F. Kennedy. La seva entrada principal dóna al passeig de Sant Gervasi, número 51-53.

El seu element més notable és l’edicle, rotonda o templet que el corona, decorat amb mosaic i trencadís per l’artista Lluís Bru. També s’hi van fer servir elements ceràmics de Pujol i Bausis.

L’immoble és un dels 115 edificis a visitar en la Ruta del Modernisme.

Cronologia

  • A començaments del segle XX va acollir un hotel, l’Hotel Metropolitan, un dels més prestigiosos de Barcelona. Després de la Guerra Civil va continuar com a hotel (aleshores sota la denominació Hotel Residencia La Rotonda).
  • Als anys vuitanta del segle XX es va convertir en una clínica per a malalts terminals (Fundació Sociosanitària de Barcelona).
  • Als anys noranta del segle XX es va fer una rehabilitació de l’edicle a càrrec de l’arquitecte Francesc Labastida. L’any 1999 va ser adquirit pel grup immobiliari Núñez i Navarro.
  • Al setembre del 2016 van finalitzar les obres d’adequació de l’edifici per a oficines, locals comercials i pàrquings.

Imatges de la Rotonda o Torre Andreu

La Rotonda o Torre Andreu La Rotonda o Torre Andreu