Warning: Undefined array key 1 in /var/www/vhosts/nitsantjoan.com/httpdocs/wp-content/plugins/osm/osm.php on line 617

Warning: Undefined variable $MarkerArray in /var/www/vhosts/nitsantjoan.com/httpdocs/wp-content/plugins/osm/osm.php on line 634

La primera casa de Gaudí, la Casa Vicens, Barcelona. Tot té un principi, i aquesta casa, del geni del modernisme Antoni Gaudí, és l’embrió d’un estil universal. Forma part del patrimoni mundial de la Unesco de Gaudí.

Casa Vicens és un casa mestissa i moderna, hi combreguen inspiracions i tècniques d’estil:

  • Català
  • Islàmic
  • Japonès
  • Anglès

La primera casa de Gaudí, Casa Vicens, Barcelona

1883-1985 La Casa Vicens, projecte de Gaudí

El corredor de borsa Manel Vicens i Montaner (1836-1895), encarrega a un jove Gaudí, de 31 anys, la seva casa d’estiueig. És el primer edifici de Gaudí a Barcelona i l’arquitecte desplega tot el seu gran talent.

1925 L’ampliació de Serra de Martínez

La família Jover, propietària de la casa des del 1899, va convertir-la en la seva residència habitual. L’any 1925, Joan Baptista Serra de Martínez (1888-1962) va projectar-ne la reforma que va comptar amb el vistiplau de GaudíLa Casa Vicens va passar de ser una casa unifamiliar als afores de la ciutat a una residència plurifamiliar habitual, que acollia tres habitatges, un per planta.

2015-2017 Retorn a Gaudí

Adquirida la propietat per MoraBanc el 2014, Casa Vicens ha afrontat una transformació per recuperar i posar en valor el projecte original de Gaudí, així com dotar la casa de les condicions necessàries d’una casa museu del segle XXI.

Imatges de la Casa Vicens de Gaudí

Un cop reformada la casa per mostrar el seu origen, aquest n’és l’espectacular resultat:

Enllaços a imatges 360º de la Casa Vicens de Gaudí

On s’ubica la primera casa de Gaudí, Casa Vicens a Barcelona?