Mont-Rebei gaudeix del Kayaktrekking i catamarà amb Ager Aventura’t, una activitat de natura i esport fantàstica!

Ager Aventura’t, empresa d’esport i activitat d’aventura a la Vall d’Àger

Amb Ager Aventura’t vaig realitzar fa un parell d’any un vol amb parapent des d’Àger. L’emoció viscuda és d’aquelles que no s’obliden. El seu equip tant tècnic i sobretot humà dóna una confiança per fer qualsevol cosa amb ells, com volar pel cel! El Miquel i el Roger, pare i fill, són uns apassionants de la seva feina i el seu tracte i atenció son impecables.

Aquest cop, l’aventura decidida a realitzar és més aquàtica i de terra. Es tracta d’un passeig amb Kayak, excursió pel Congost de Mont-Rebei i tornada amb el seu catamarà Carmensita.

Com a curiositat abans de començar… Fa una setmana vaig quedar amb ells per fer l’activitat un dissabte. Vaig guiar-me amb el Google Maps ficant “embassament de Canelles” i em va portar a la pressa de Canelles, passant per AlfarràsBaells, etc. No és el lloc per començar l’activitat, en adonar-me de l’error, estava a 1 hora del lloc correcte (l’embarcador de Corçà, a l’embassament de Canelles). Vaig trucar al Roger per explicar-li la situació, volia esperar-me igualment a que hi arribés. Però vaig preferir canviar el dia de l’activitat al divendres següent.

L’activitat de Kayak, trekking i catamarà a Mont-Rebei

Divendres al matí vaig sortir de Lleida a les 8:00h direcció a l’embarcador de Corçà. Cal passar per la C-12 vorejant BalaguerOs de Balaguer i Àger fins arribar a l’embarcador de Corçà on s’hi pot aparcar el cotxe.

L’activitat s’inicia entre les 9 i les 10h. Té una durada de 4 hores, pel que acaba entre les 14 o les 15 hores.

L’activitat de Kayak l’he fet amb un doble. El Kayak el pots fer individual, en parella, doble o tàndem, i en un kayak triple.
Al final de  l’embarcador a la dreta hi ha la caseta d’Àger Aventura. Allí estava esperant la Mari, la conductora de la Carmensita, el catamarà.

La Mari ens ha explicat la ruta:

  1. En sortir de l’embarcador de Corçà amb el Kayak cal anar remant fins al fons a la dreta.
  2. Cal passar un primer pont, allí és on a les 14.00h ens recollirà després del Trekking. Al costat del pont penjant s’hi troba l’embarcador del Seguer.
  3. En veure el segon pont penjant no l’hem de passar, cal deixar-lo a la dreta i seguir, darrera un petit monticle trobarem l’embarcador de la Masieta a mà dreta, que és metàl·lic, on deixarem el Kayak. Si hem sortit cap a les 9.30h hi arribarem cap a les 11h.
  4. Un cop atracat el Kayak podem reposar una mica en el banc de fusta i començar la ruta de trekking pel Congost. El trajecte de passeig durarà entre 1:30h-2 hores.
  5. A l’embarcador del Seguer ens recollirà la Carmensita (el catamarà) i ens farà un passeig de tornada amb tota comoditat.

 També ens ha format al detall per fer l’activitat de Kayak amb facilitat:

  1. Com agafar la pala i com utilitzar-la. Pensant amb la idea d’una cullera, la part de la pala més còncava ha d’anar paral·lela a tu per remar amb facilitat. Si ets dretà, la guia i la força és amb la mà dreta i la mà esquerra és un recolzament que quasi no fa força.
  2. La distància correcta dels braços per agafar la pala doble és fer angle recte en subjectar la pala.
  3. En seure al Kayak cal flexionar les cames i asseure’s amb una lleugera inclinació del cos cap endavant. Els Kayaks d’Ager Aventura’t, de color blau, tenen un respatller que els fan molt més còmodes que la resta.
  4. Ens hem ficat l’armilla salvavides i el casc, que caldrà que ens fiquem quan el Congost de Mont-Rebei es fa més estret. Quan passeja gent per dalt del congost, pot caure alguna pedra a la zona baixa d’aigua on fas l’activitat.
  5. Com que es tracta d’ un Kayak doble, el qui està al darrera és qui dirigeix amb el rem i el qui està al davant el qui impulsa l’embarcació.

Imatges de l’embaracador de Corçà i l’embarcador del Seguer

Què és necessari per fer l’activitat?

Per fer l’activitat de Kayak he portat:

  • Banyador
  • Samarreta tècnica
  • Roba per canviar-me que s’ha quedat al cotxe, per si em feia falta.
  • Motxilla amb:
    • Crema solar (factor 50)
    • Càmeres per a fer fotos
    • Botella d’aigua de litre i mig
    • Menjar (un tros de pastís)

He fet l’activitat descalç perquè només he portat calçat esportiu per caminar i no d’aigua. L’activitat amb el Kayak es assegut i pots anar descalç o amb unes xancles tancades o calçat aquàtic. No m’he mullat, tot i que, et pots banyar sense problema pel pantà. He utilitzat una càmera GoPro amb el complement aquàtic (carcassa i flotador) i altres càmeres amb la precaució de no caure al fons del pantà. M’he imaginat el munt de mòbils i càmeres que hi deu haver al fons…

L’empresa de l’activitat, ha facilitat:

  • El caiac
  • La pala
  • L’armilla salvavides
  • El casc
  • Una bossa estanca (per guardar el menjar i el que no vols que es mulli, com les claus del cotxe).

Activitat de kayak pel Congost de Mont-Rebei

Anar amb caiac pel Congost de Mont-Rebei a primera del matí, quan quasi no hi ha ningú és per a mi, el millor. El paisatge natural del Congost és bastant verge i aquest any de pluges constants a la primera, el nivell d’aigua a l’estiu és d’un 95%, fa 30 anys que no hi havia tanta aigua. Hem remat sols durant tot el trajecte, només ha aparegut un parell d’embarcacions a motor que han onejat l’aigua. Hem sobrepassat el primer pont veient l’embarcador de la Seguer. I hem seguit endavant gaudint del passeig en Kayak i capturant imatges per tot arreu.

El final de l’activitat del caiac acaba a l’embarcador del Masieta on atracar-lo. En veure el segon pont metàl·lic, hem remat cap a la dreta fins al pont buscant el lloc on atracar. Hem sobrepassat el pont i no l’hem vist, recordava les indicacions de la Mari “l’embarcador està la dreta amagat però no s’ha de sobrepassar el pont” així que hem remat enrere canviant el rumb. Hem remat més endavant del pantà deixant el pont mà dreta. L’embarcador està just al darrera del pont a mà dreta però no has d’entrar al seu desviament, has de seguir recte.

L’activitat de caiac ha durat una hora i mitja fent uns 7 km.

Enllaços a Imatges 360º fent Kayak per Mont-Rebei

  1. Kayak per Mont-Rebei
  2. Kayak per Mont-Rebei amb vista al pont metàl·lic
  3. Kayak per Mont-Rebei passant per sota el pont metàl·lic
  4. Kayak per Mont-Rebei
  5. Kayak per Mont-Rebei arribant al segon pont metàl·lic

Activitat de trekking o excursió pel Congost de Mont-Rebei

Atracant el caiac a l’embarcador del Seguer. M’he calçat amb les esportives i he continuat l’excursió a peu pel Congost. Amb una motxilla on portava aigua i menjar, el cos ja em demanava menjar i beure, ja eren les 12 del migdia… Hem sobrepassat el primer pont metàl·lic.

En ser un divendres, un dia entre setmana, no està tant massificat com el cap de setmana. Només hem trobat una vintena de persones a qui saludar amb un “hola”, “bones”, etc.

El paisatge que havia fet amb Kayak des de la part baixa, ara el feia des de la part alta del Congost. El punt de vista és diferent i pots veure amb perspectiva d’ocell el pantà, veus les formes sinuoses de les parets i enmig l’aigua, un escenari natural únic.

Durant el trajecte, hi ha diferents punts on asseure’s i veure amb tranquil·litat i repòs les magnífiques vistes. El recorregut és prou segur i es disposa d’una guia metàl·lica subjectada a les parets del Congost. És apte per a totes les edats.

Arribats al segon pont i amb més imatges úniques capturades veiem que la Mari ja ens espera amb la Carmensita, el catamarà, atracat a l’embarcador del Seguer. Així que embarquem sobre les 13:30 hores per fer la última part de l’activitat d’una forma més còmoda i relaxada. Hem treballat braços i cames en les últimes hores!

Imatges caminant pel Congost de Mont-Rebei

Enllaços a Imatges 360º fent Trekking per Mont-Rebei

  1. Trekking per Mont-Rebei passant per dins del pont metàl·lic que penja
  2. Trekking per Mont-Rebei pel mateix congost

Activitat de Catamarà amb la Carmensita

El catamarà d’Ager Aventura’t, la Carmensita, és una passada, és una embarcació nova i molt còmoda, atractiva a simple vista. La Mari ens explica que hi porta molta gent de forma inesperada que fa l’excursió pel Congost i que no s’espera la calor o el desgast físic de caminar per la zona.
En aquest viatge en catamarà tenim de companyia d’una parella d’uns vint anys que un cop fet tot el recorregut a peu d’anada (unes 3 hores) ha volgut fer la tornada amb la comoditat i rapidesa del catamarà. A més han pogut gaudir de les vistes des de l’aigua. Dins de la Carmensita, estem a l’ombra i es gaudeix de l’aire fresc de l’aigua. Desapareix completament la calor del sol de migdia de Lleida.
En el trajecte, la Mari ens captiva amb diferents curiositats de la zona (atenció spoilers):

  1. Veure una cova on han trobat restes mil·lenàries.
  2. El perquè de les tres ermites i el seu mite.
  3. Indica quina és la paret vertical més gran de Catalunya.
  4. Ens fa donar compte que la vegetació que veiem entre les parets son bonsais d’alzina que creixen en els forats de la paret del Congost.
  5. Ens sap identificar una planta estranya que neix i “reina” entre les parets del Congost.
  6. I moltes altres curiositats que hauràs de descobrir amb ella.
    Atraquem la Carmensita al lloc d’inici sobre les 14:30h, quedant molt contents amb l’aventura, sabent molt més de la zona i ganes de repetir!

Imatges amb el catamarà, la Carmensita

Enllaços a Imatges 360º amb catamarà la Carmensita per Mont-Rebei

  1. Amb Catamarà per Mont-Rebei fent fotos
  2. Amb Catamarà per Mont-Rebei

Conclusió de l’activitat

Conclusió, el pack “Kayak, Trekking i Catamarà” d’Àger Aventura’t és una combinació molt equilibrada i recomanable d’esport i aventura pel Congost de Mont-Rebei. Comences amb Kayak remant i exercitant braços durant una hora i mitja. Continues a peu (trekking) pel Congost a peu, fent cames durant una hora i mitja més. Finalment amb el Catamarà relax i gaudiment total a l’ombra durant mitja hora amb bona conversa i companyia.

On s’ubica l’embarcador de Corçà pel Congost de Mont-Rebei?

Si vols una experiència en kayak, trekking i catamarà pel Congost de Mont-Rebei, no t’ho pensis més i contacta amb Àger Aventura’t